Paprika
Capsicum annuum
Navodila za uporabo:
Paprika šteje kot madžarska narodna začimba, saj se uporablja predvsem v enolončnicah, rižotah in mesu. Primerna je tudi za govedino, jagnjetino, svinjino in perutnino. V bistvu je paprika vsestransko uporabna, tudi za umešana jajca, zelenjavo in ribe.
Pojavljanje:
Paprika je znana predvsem po tem, da jo je Kolumb prinesel s seboj iz svoje ekspedicije. Tako je jasno, da je izvor te začimbe Srednja in Južna Amerika. Danes jo gojijo predvsem na Kitajskem, v ZDA in na Balkanu.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Paprika
-
KOTÁNYI Sladka paprika, specialna, 100 g
- primerno za vse vrste golaža
- tipična sadna nota paprike
- blaga sadna aroma
-
KOTÁNYI Paprika ostra, 51 g
- za golaž, piščančji paprikaš in paradižnikovo juho
- idealno za madžarsko kuhinjo
- pikanten okus
-
Kelly's JUMPYS Paprika, 75 g
- napihnjeni prigrizki
- z okusom paprike
- za tiste, ki imajo radi slane prigrizke
-
KOTÁNYI Dimljena paprika, 25 g
- iz zrelih paprik
- dimljeno nad hrastovim lesom
- za ribe, juhe, enolončnice in še marsikaj.
-
KOTÁNYI BIO paprika polsladka, 55 g
- izboljša okus ribjih jedi in juh
- prijetno in rahlo sladkega okusa
- fino mleta
-
KOTÁNYI Sladka paprika, 400 g
- aromatično blag, saden okus
- popolno za golaž in piščančji paprikaš
- fina aroma in temno rdeča barva
-
La Chinata Sladka dimljena paprika, Posoda, 70g
- ročno brani in sortirani
- dimljeno z lesom hrasta
- čudovita aroma