Piment
Pimenta dioica
Navodila za uporabo:
Pri pimentu se uporabljajo semena, posušeni cela ali mleta. Piment jagode so idealne za začinjanje krepkih jedi, kot so govedina in divjačina, ter jedi z zeljem, jetrnimi cmoki in kislim zeljem.
Pojavljanje:
Piment drevo je doma v Srednji Ameriki, danes se ga kultivira v Zahodni Indiji in na Jamajki.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Piment
-
KOTÁNYI Piment celi, 18 g
- pikanten vonj
- močan okus
- za marinade, divjačino in vložnine
-
Cosmoveda BIO Piment celovit, 70 g
- rahlo pikanten okus
- primeren za juhe, omake in drugo
-
Ehrenwort BIO Gin Botanicals Set, 72 g
- S 5 visokokakovostnimi ekološkimi začimbami
- Za navdušene ljubitelje gina in tonika
- Primerno za darilo
-
KOTÁNYI Začimbe za klobase, 42 g
- za domače specialitete
- pikantna aroma
- oster okus
-
KOTÁNYI Začimbe za vloženo zelenjavo, 43 g
- za okusne jedi
- z izbranimi začimbami
- za cvetačo, kumare in buče