Šetraj
Satureja hortensis
Uporaba:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Šetraj je optimalen za mastne mesne in ribje jedi, krepke juhe, jedi iz krompirja, divjačino in gobove jedi. Svoje ime je dobil iz prvotnih časov kjer so z njim začinjali fižolove solate.
Nahajališče:
Šetraj izvira iz Azije, natančneje iz vzhodnega Sredozemlja. Danes se pogosto uporablja v Evropi, Indiji in celo deloma v Južni Afriki.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Šetraj
-
KOTÁNYI Šetraj zdrobljeni, 18 g
- idealno za jagnjetino in svinjino
- pikantnega okusa
- z intenzivno aromo
-
Cosmoveda Nariban vrtni šetraj BIO, 30 g
- rahla ostrina
- vsestranski
- surovi prehrambeni izdelek
-
KOTÁNYI Zelišča v italijanskem slogu, 63 g
- klasična zelišča
- z origanom, baziliko in rožmarinom
- sveža aroma
-
KOTÁNYI Zelišča iz Provanse, 90 g
- tipična provansalska aromatična zelišča
- odlično za solate in priloge
- čudovito dišeče in polno značaja
-
KOTÁNYI Provansalska zelišča, 33 g
- edinstvena mešanica
- izboljša okus rib in pečenega mesa
- z luštrekom in rožmarinom
-
KOTÁNYI Italijanska zelišča, 14 g
- za bruschette in Aglio e olio
- nežno posušeno za najboljšo aromo
- prefinjen okus
-
KOTÁNYI Začimbe za zelenjavo, 80 g
- prijetna aroma
- idealna za bučke in ostalo zelenjavo
- s timijanom, olivami in baziliko