Žajbelj
Salvia officinalis
Navodila za uporabo:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Žajbelj je klasična začimba italijanske kuhinje. Tradicionalne jedi so tortelini z žajbljevim maslom, saltimbocca ali mleto meso ter perutnina. Odličen je tudi za zelenjavne jedi s paradižnikom in krompirjem.
Pojavljanje:
Originalno prihaja žajbelj iz Sredozemlja, danes pa ga gojijo predvsem v Aziji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Žajbelj
-
KOTÁNYI Žajbelj narezan, 7 g
- oster, grenak okus
- za teletino in piščančja jetra
- za jedi mediteranske kuhinje
-
Cosmoveda Narezan žajbelj BIO, 100 g
- zelo priljubljen v Italiji
- vsestranski
- surovi prehrambeni izdelek
-
TEEKANNE Bio harmonija - žajbelj, evkaliptus in timijan, 20 dvoprekatnih vrečk (40 g)
- s komarčkom in ingverjem
- vsebuje sladki koren
- sveže, pikantno in rahlo sladko
-
Demmers Teehaus Bio zeliščni čaj žajbelj, 80 g
- osvežujoč okus po limoni
- rahlo grenke note
- iz poletne letine
-
Bonbonmeister Kaiser Gozdni medeni žajbelj, 90 g
- blage note žajblja
- tekoče polnilo v jedru
- pravi gozdni med
-
TEEKANNE Bio čaj "Zeliščni vrt", vrtni žajbelj, 20 dvoprekatnih vrečk (30 g)
- dišeče in pikantno
- cenjen že dolgo časa
-
KOTÁNYI Zelišča v italijanskem slogu, 63 g
- klasična zelišča
- z origanom, baziliko in rožmarinom
- sveža aroma
-
KOTÁNYI Italijanska zelišča, 14 g
- za bruschette in Aglio e olio
- nežno posušeno za najboljšo aromo
- prefinjen okus
-
Wegwartehof Začimbe za pice in testenine, 200g vrečka
- z nejodizirano morsko soljo
- biodinamična zelišča
- čudovita aroma