Arche Naturküche Bio škrob iz tapioke, 200 g

Primerno tudi za peko in sladice

€ 2,78 € 3,09 -10%

(€ 13,90 / kg, vklj. 9,5% DDV - izklj. stroški dostave)

Vsebina: 200 g

Na zalogi je samo še 1 kos

Dostava do sreda, 27. november, v kolikor naročite do dne ponedeljek do 00:00 ure .

Slovenija: standardna dostava brezplačna za pošiljke nad € 49,90
Več informacij o odpremi in dostavi

Lastnosti in prednosti

  • vezivno sredstvo za juhe in omake
  • iz rastline manioka
  • tudi za bubble tea

Št. izd.: BIOG-260978, Vsebina: 200 g, EAN: 4020943232715

Opis

Archejev tapiokin škrob, narejen iz bio gomoljev korenine manioke, je kot nalašč za zgoščevanje juh in omak. Škrob iz tapioke ne le zgosti, ampak tudi doda prefinjen sijaj živilom, ki jih vidimo predvsem v azijski kuhinji.

Tapiokin škrob je tudi odlična alternativa koruznemu ali krompirjevemu škrobu v pecivu in sladicah.

Odmerjanje in priprava (za zgoščevanje in vezanje): Uporabite 2 do 3 čajne žličke (ca. 10 g) tapioke za 500 ml tekočine. Najprej ga zmešajte z nekaj hladne tekočine do gladkega. Nato gladko zmes brez grudic vmešajte v vrelo juho ali omako in jo na kratko zavrite.

Nasvet: tapiokin škrob lahko uporabite tudi za pripravo bubble tea čaja. Za to potrebujete naslednje sestavine:

  • 40 ml vode
  • 30 gramov rjavega sladkorja
  • 80 g Arche bio tapiokinega škroba
  1. V ponvi segrejte vodo in sladkor.
  2. Ko se sladkor raztopi, odstavite z ognja in vmešajte približno polovico tapiokinega škroba.
  3. V lepljivo, testasto maso postopoma vmešajte še preostali škrob. Oblikovati mora trdno kepo.
  4. Na delovno površino položite kepe in zgnetite gladko testo. Opozorilo: najprej pustite, da se ohladi, da preprečite opekline!
  5. Testo razdelite na štiri dele. Vsako kroglico razvaljajte na dolge tanke pramene.
  6. Odrežite majhne koščke (približno velikosti graha) in jih oblikujte v majhne perlice. Bisere lahko tudi povaljate v suhem tapiokinem škrobu, da se med kuhanjem ne sprimejo.
  7. Medtem zavrite velik lonec vode.
  8. V vrelo vodo dodajte bisere tapioke in kuhajte na srednje močnem ognju 20 minut. Redno mešajte.
  9. Ugasnite ogenj, lonec pokrijte in pustite še približno 20 minut.
  10. Biseri tapioke so pripravljeni, ko imajo konsistenco želeja.
  11. Napolnite kozarec z ledenimi kockami in dolijte svoj najljubši hladni čaj. Po želji dodajte sokove, sirup ali mleko.
Znamka: Arche Naturküche
Certifikati: Oznaka Bio, Ekološka oznaka EU / zunaj EU
Vrsta prehrane: Vegan, Vegetarijansko, brez glutena
Značilnosti: brez glutena
Sestavine
  • Tapioka škrob [1]
  1. iz ekološkega kmetijstva.
Hranilna vrednost
Hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1499 / 358 kj / kcal
Maščobe<0,5 g
  od tega nasičene maščobne kisline<0,1 g
Ogljikovi hidrati88 g
  od tega Sladkor3,4 g
beljakovine<0,5 g
Sol<0,1 g

Mnenje naših strank

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Arche Naturküche Bio škrob iz tapioke

5,0 od 5 zvezdic
5 Zvezdic
1 (100%)
4 Zvezdice
0 (0%)
3 Zvezdice
0 (0%)
2 Zvezdici
0 (0%)
1 Zvezdica
0 (0%)

1 ocena

Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "Bio škrob iz tapioke" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder