Berghofer Mühle Mešanica za peko - Ciabatta, 660 g
Sveže in hrustljavo iz pečice
€ 4,09
(€ 6,20 / kg, vklj. 9,5% DDV - izklj. stroški dostave)
Lastnosti in prednosti
- priložene italijanske predjedi
- brez konzervansov
- enostaven za pripravo
Št. izd.: BHM-44, Vsebina: 660 g, EAN: 9120036991880
Opis
Domače pecivo ciabatta je najboljšega okusa, ko ga vzamete iz pečice. Posebna aroma se čudovito ujema z raznimi predjedmi ali krepkimi solatami iz govedine ali stročnic. S to mešanico za peko vam bo zagotovo uspelo speči okusno dobroto. Brez konzervansov.
Potrebujete naslednje sveže sestavine:
9 g suhega kvasa ali ½ kocke svežega kvasa, cca 420 g mlačne vode, 2 žlici oljčnega olja,
18 g sladnega ekstrakta
Priprava:
- V skledi za testo zmešajte približno 420 g mlačne vode s kvasom, oljčnim oljem in sladnim ekstraktom.
- Dodajte mešanico za peko in na kratko premešajte.
- Čas gnetenja (strojno): 7 - 10 min.
- Mehko testo dajte v skledo, naoljeno z olivnim oljem, in ga pokritega pustite počivati na sobni temperaturi vsaj 2 uri.
- Testo prenesite na močno pomokano delovno površino in ga razdelite na dva enaka dela, vendar ga ne gnetite. Z rahlo vlažnimi rokami ga dvakrat prepognite (prepognite vse strani), pokrijte in pustite počivati 30 minut.
- Testo še dvakrat prepognite, da nastane zavitek, ga pokrijte in pustite počivati 15 minut.
- Pekač obložite s papirjem za peko in ga potresite z malo moke.
- Testo potresite z malo moke in oblikujte približno 30 cm dolgo kito.
- Položite jih na pekač in podolgovate ciabatte potresite z malo moke. Pokrijte in pustite počivati še 30 minut.
- Pečico dobro segrejte (npr. z vročim zrakom na 220 °C).
- Takoj po tem, ko ciabatto položite v pečico, dno pečice večkrat popršite z razpršilom, da se ustvari dobra količina pare.
- Čas peke približno 20-25 min.
- Ko kruh spečete, mora biti ob udarcu po spodnji strani "votel".
- Pustite, da se ohladi na kuhinjski rešetki, in uživajte.
NASVET: Testo pripravite dan prej. Testo lahko pripravite tudi s hladno vodo in ga čez noč pustite v hladilniku. Tako kvas deluje počasneje in testo je naslednji dan pripravljeno za nadaljnjo obdelavo.
Mešanica za peko zadostuje za približno dvakratno maso žemljic po 0,50 kg.
Znamka: | Berghofer Mühle |
---|---|
Izvor: | Avstrija |
Informacije o shranjevanju: | Hraniti na hladnem, suhem in temnem prostoru. |
Izvor surovine: | Avstrija |
Sestavine
- Pšenična moka
- Pšenični zdrob durum
- polnozrnati kvas pire (polnozrnata pirina moka, voda)
- Sol
Hranilna vrednost
Hranilna vrednost | na 100 g |
---|---|
Energijska vrednost | 1415 / 338 kj / kcal |
Maščobe | 1,5 g |
od tega nasičene maščobne kisline | 0 g |
Ogljikovi hidrati | 67,3 g |
od tega Sladkor | 0,8 g |
beljakovine | 10,5 g |
Vlaknine | 4,4 g |
Sol | 2,1 g |
Mnenje naših strank
Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Berghofer Mühle Mešanica za peko - Ciabatta
Podobni izdelki:
Kupci, ki so naročili "Mešanica za peko - Ciabatta" so naročili tudi:
Iz naših objavljenih člankov:
Odkrijte Piccantino:
-
Slovenija: standardna dostava brezplačna za pošiljke nad € 49,90
-
Brezplačno
vračilo -
Odprema v 24 urah
Več kot 11.250 izdelkov