Bazilika
Ocimum basilicum
Uporaba:
Listi se uporabljajo sveži ali posušeni. Basil ali bazilika, kraljica bazilik ali jušna bazilika je utelešenje italijanske-mediteranske kuhinje. Začini pestose, Insalata Caprese (solata s paradižnikom in mocarelo), pico Margerito in testenine.
Nahajališče:
Bazilika izvira iz zahodne Azije, vendar so jo že pred davnimi časi na predelu Sredozemlja in v Italiji nasadili stari Rimljani. Danes je bazilika razširjena po celem svetu in je zelo priljubljena začimba.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Bazilika
-
-
KOTÁNYI Naribana bazilika, 15 g
- posebej nežno posušeno
- bogata z eteričnimi olji
- bistveno za pico in paradižnikovo omako
-
KOTÁNYI Bazilika, drobljena, 65 g
- z aromami nageljnovih žbic, popra in mete
- popolno za mesne in ribje jedi
- bogato z eteričnimi olji
-
Herbaria Bio bazilika, 15 g
- narezano
- nežno posušeno
- stresalnik za večkratno uporabo
-
KOTÁNYI BIO bazilika zdrobljena, 17 g
- za mediteransko kuhinjo
- dobro se ujema s paradižnikom
- izrazita aroma
-
Casale Paradiso Mešanica začimb paradižnik-bazilika, 100 g
- v zaščitni embalaži za aromo
- optimalna za vse oblike testenin
-
Cosmoveda Naribana bazilika BIo, 100 g
- prijetno aromatična
- vsestranska
- surovi prehrambeni izdelek
-
LaSelva Bio bazilika v olivnem olju, 130 g
- bazilika iz toskanskega gojenja
- oplemeniteno z limoninim sokom
- za aromatiziranje & začinjanje
-
Sapore di Sole Taralli paradižnik & bazilika, 250 g
- iz najboljših naravnih ekoloških sestavin
- aromatično prefinjeno
- okusna malica