Brin
Juniperus communis
Navodila za uporabo:
Jagode se uporabljajo sveže, posušene, cele ali mlete. Brin je klasična začimba za številne jedi, kot so divja svinja in jeleni. Tudi, kislo zelje, jagnjetina, govedina in svinjina se odlično obogatijo z brinom. Brinov les, veje in jagode se tudi pogosto uporabljajo za dimljenje, saj za brinov les velja, da čisti in dezinficira.
Izvor:
Razširjen prihaja v številnih vrstah brina iz severne poloble, predvsem iz Evrope in Azije. Večina brinovih jagod prihaja iz sredozemskih regij, saj več sonca kot ga obsije intenzivnejša je njegova aroma.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Brin
-
Brezzo Pecorino sir z brinom v olju, 280 g
- Ovčji sir in brin
- Močan, pikanten okus
- Regionalna posebnost
-
Brezzo Sir Tomini z brinom v olju, 280 g
- Mehki sir z brinom
- Blago & aromatično
- Surovo, na žaru in ocvrto
-
Herbaria Mešanica začimb "Okus za brbončice" bio, 100 g
- Idealno za številne krompirjeve jedi
- S papriko in navadnim ožepkom
- Lahko se kombinira na več načinov
-
Wiberg Začimbna mešanica Nordic Flair, 270 g
- fina morska sol
- burbonski poper in poper kubeba
- za ribe in vegetarijansko hrano
-
-
Herbaria Domača sol za na kruh, 70 g
- dobro se poda s krompirjem in sirom
- za rustikalne jedi
- začinjeno
-
Obsthof Retter Ingver eliksir bio, 500 ml
- brez alkohola
- z ljubeznijo ročno izdelano
- 100% koncentrirano
-
J.Kinski Bio kostna juha s pašno govedino, 525 ml
- govedo iz Hohenloheja
- čista ali kot osnovna sestavina
- delikatna priprava
-