Kardamom
Elettaria cardamomum
Uporaba:
Semena se uporabljajo posušena, celovita ali mleta. Kardamom enostavno ne sme manjkati v kuhanem vinu in medenjakih. V tradiciji Orienta se kardamom uporablja predvsem za aromatiziranje čajev in kave. Poleg tega je bistvena sestavina mnogih kari mešanic, najdemo pa ga tudi v klobasah, paštetah, pitah ter likerjih in viskijih.
Nahajališče:
Izvor kardamoma se nahaja v Južni Indiji in Maleziji, danes pa ga v večini gojijo v Gvatemali in v Indiji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Kardamom
-
Sonnentor Kardamom, Mleto, 50g
- tretje najdražja začimba na svetu
- sladka aroma cveta
- fina ostrina popra
-
-
Herbaria Kardamom nemlet, 20 g
- s Šrilanke
- ročno nabrano
- nadzorovano ekološko gojenje
-
Regional Co. Kardamom, cel, 35 g
- citrnska pikantnost
- idealno za aromatiziranje sladic
- iz Španije
-
KOTÁNYI Kardamom celi, 33 g
- v praktični stekleni embalaži za ponovno polnjenje
- za pridih Orienta
-
Spice for Life Vijolični kardamom, cel, 50 g
- visoka zrelost
- sočno, začinjeno in sladko
- močna nota evkaliptusa
-
Classic Ayurveda Kardamom - cel z lupino bio, 50 g
- Najstarejša začimba na svetu
- Blagi okus
- Idealno tudi za curry
-
-
Cosmoveda Celosten BIO črni kardamom, 18 g
- del družine ingverjev
- redko v sladkih jedeh
- grenkega okusa