Križana kumina
Cuminum cyminum
Navodila za uporabo:
Semena se uporabljajo posušena, celostna ali mleta. Križana kumina je bistvenega pomena v kuhinji arabskega sveta, daljnega Vzhoda in Latinske Amerike in je pomemben sestavni del mešanice začimb garam masala in večine karijev.
Pojavljanje:
Križana kumina verjetno izvira iz vzhodnega Sredozemlja in Egipta. Dokazano je, da so Egipčani uporabljali križano kumino kot začimbo za kuhanje in to že pred več kot tisoči leti. Glavne dražve izvoznice danes so Iran, Indonezija, Kitajska in južno Sredozemlje.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Križana kumina
-
Cosmoveda Mleta BIO križana kumina, 90 g
- v kuhi in kot zdravilna rastlina
- iz nadzorovane ekološke pridelave
-
Cosmoveda Celostna BIO križana kumina, 25 g
- v kuhi in kot zdravilna rastlina
- iz nadzorovane ekološke pridelave
-
ConFusion Bio kumina mleta, 50 g
- Ostro
- Intenziven okus
-
Classic Ayurveda Križna kumina cela bio, 50 g
- pomoč pri "krepki" hrani
- izredno dobro s stročnicami in jedi z zeljem
- začimba proti napenjanju
-
Cosmoveda Mleta kumina Fair Trade, 80 g
- Začimba za izboljšanje
- Vsestransko uporabno
- Idealno tudi za solate
-
Cosmoveda Kari pašteta, Tikka kari pasta (175 g)
- blage zahdno Indijske paštete
- za azijsko in domačo kuhinjo
-
Ankerkraut Mešanica zelišč Harissa, 75 g
- z marokansko nana meto
- pekoči stroki čilija
- eksotična aroma
-
Cosmoveda Kumina, cela - Fair Trade, 80 g
- Izpopolnjuje tudi indijske jedi
- Priljubljeno v pijačah ali jogurtu
- Vsestransko uporabno