Križana kumina
Cuminum cyminum
Navodila za uporabo:
Semena se uporabljajo posušena, celostna ali mleta. Križana kumina je bistvenega pomena v kuhinji arabskega sveta, daljnega Vzhoda in Latinske Amerike in je pomemben sestavni del mešanice začimb garam masala in večine karijev.
Pojavljanje:
Križana kumina verjetno izvira iz vzhodnega Sredozemlja in Egipta. Dokazano je, da so Egipčani uporabljali križano kumino kot začimbo za kuhanje in to že pred več kot tisoči leti. Glavne dražve izvoznice danes so Iran, Indonezija, Kitajska in južno Sredozemlje.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Križana kumina
-
Herbaria Križana kumina, 25 g
- fino mleta
- kozarec za zaščito pred aromo, ki ga je mogoče zložiti
- iz ekološkega kmetijstva
-
Cosmoveda Celostna BIO križana kumina, 25 g
- v kuhi in kot zdravilna rastlina
- iz nadzorovane ekološke pridelave
-
Cosmoveda Mleta BIO križana kumina, 10 g
- v kuhi in kot zdravilna rastlina
- iz nadzorovane ekološke pridelave
-
-
Herbaria Bio orientalska kumina, 35 g
- eksotični okus
- stresalnik iz stekla
- za ponovno polnjenje
-
ConFusion Bio kumina mleta, 50 g
- Ostro
- Intenziven okus
-
Cosmoveda Kumina, cela - Fair Trade, 80 g
- Izpopolnjuje tudi indijske jedi
- Priljubljeno v pijačah ali jogurtu
- Vsestransko uporabno
-
Spice for Life Bio kumina, 70 g
- močno aromatično
- intenziven okus
- vsestransko
-
Cosmoveda Mleta kumina Fair Trade, 80 g
- Začimba za izboljšanje
- Vsestransko uporabno
- Idealno tudi za solate