Kumina
Carum carvi
Navodila za uporabo:
Semena se uporabljajo posušena, celostna in mleta. Kumino ni dobro mešati z drugimi začimbami, gre bolj za "samotarja" med začimbami. V jedeh iz sladkega, rdečega ali kislega zelja je enostavno nepogreščjiva. Primerna je tudi za krepke jedi kot so gos, svinjina, jagnjetina ali krompirne plošče. Pogosto se uporablja tudi za pekokruha in medenjakov.
Pojavljanje:
Kumina divje raste v Evropi, Severni Afriki, na Bližnjem vzhodu in v Indiji in je ena najstarejših evropskih začimb sploh. Danes jo gojijo predvsem na Poljskem, Madžarskem in Nizozemskem.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Kumina
-
-
Herbaria Križana kumina, 25 g
- fino mleta
- kozarec za zaščito pred aromo, ki ga je mogoče zložiti
- iz ekološkega kmetijstva
-
KOTÁNYI Kumina cela, 32 g
- okusna in pikantna
- zelo aromatična
- za peciva in svinjsko pečenko
-
Herbaria Bio orientalska kumina, 35 g
- eksotični okus
- stresalnik iz stekla
- za ponovno polnjenje
-
KOTÁNYI Črna kumina, cela, 100 ml
- popolno za indijske in orientalske jedi
- oreškast, rahlo sladek okus
- grenko in nekoliko pikantno
-
-
-
Herbaria Bio črna kumina, 40 g
- oreškasto-poprast okus
- stresalnik iz stekla
- za ponovno polnjenje
-