Paprika
Capsicum annuum
Navodila za uporabo:
Paprika šteje kot madžarska narodna začimba, saj se uporablja predvsem v enolončnicah, rižotah in mesu. Primerna je tudi za govedino, jagnjetino, svinjino in perutnino. V bistvu je paprika vsestransko uporabna, tudi za umešana jajca, zelenjavo in ribe.
Pojavljanje:
Paprika je znana predvsem po tem, da jo je Kolumb prinesel s seboj iz svoje ekspedicije. Tako je jasno, da je izvor te začimbe Srednja in Južna Amerika. Danes jo gojijo predvsem na Kitajskem, v ZDA in na Balkanu.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Paprika
-
KOTÁNYI Pekoča paprika, 50 g
- nezgrešljivo pikantno
- ni pretirano vroče
- pikantna ostrina
-
-
KOTÁNYI Sladka paprika, 400 g
- aromatično blag, saden okus
- popolno za golaž in piščančji paprikaš
- fina aroma in temno rdeča barva
-
KOTÁNYI Dimljena paprika, 25 g
- iz zrelih paprik
- dimljeno nad hrastovim lesom
- za ribe, juhe, enolončnice in še marsikaj.
-
Greenomic Smoked Paprika, 70 g
- dimljeno
- rahlo sadno
- za meso in zelenjavo
-
Herbaria Sladka paprika, 80 g
- iz družinskega podjetja
- tradicionalna madžarska začimba
- nadzorovano ekološko gojenje
-
Sonnentor Bio dimljena paprika, 50 g
- rustikalne dimljene arome
- lahko se uporablja na različne načine
- v ekološki kakovosti
-
KOTÁNYI BIO paprika polsladka, 55 g
- izboljša okus ribjih jedi in juh
- prijetno in rahlo sladkega okusa
- fino mleta
-
KOTÁNYI Sladka paprika, specialna, 100 g
- primerno za vse vrste golaža
- tipična sadna nota paprike
- blaga sadna aroma