Šetraj
Satureja hortensis
Uporaba:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Šetraj je optimalen za mastne mesne in ribje jedi, krepke juhe, jedi iz krompirja, divjačino in gobove jedi. Svoje ime je dobil iz prvotnih časov kjer so z njim začinjali fižolove solate.
Nahajališče:
Šetraj izvira iz Azije, natančneje iz vzhodnega Sredozemlja. Danes se pogosto uporablja v Evropi, Indiji in celo deloma v Južni Afriki.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Šetraj
-
-
KOTÁNYI Šetraj zdrobljeni, 18 g
- idealno za jagnjetino in svinjino
- pikantnega okusa
- z intenzivno aromo
-
Cosmoveda Nariban vrtni šetraj BIO, 120 g
- rahla ostrina
- vsestranski
- surovi prehrambeni izdelek
-
-
-
Wiberg BIO primarna sol - navdih iz močnih zelenih zelišč, 100 g
- začimbna sol
- močno začinjeno
- z ekološkimi zelišči
-
Sonnentor Bio začimba za zimsko zelenjavo, 40 g
- ogrevalna mešanica začimb
- odlično za zelenjavne jedi
- trajnostno pakirano
-
Stay Spiced! Začimbna mešanica "Lieblingsmensch", 70 g
- z morsko soljo (nejodirano)
- idealno z ribami in morskimi sadeži
- zaokrožen, uravnotežen okus
-