Žajbelj
Salvia officinalis
Navodila za uporabo:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Žajbelj je klasična začimba italijanske kuhinje. Tradicionalne jedi so tortelini z žajbljevim maslom, saltimbocca ali mleto meso ter perutnina. Odličen je tudi za zelenjavne jedi s paradižnikom in krompirjem.
Pojavljanje:
Originalno prihaja žajbelj iz Sredozemlja, danes pa ga gojijo predvsem v Aziji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Žajbelj
-
Demmers Teehaus Bio zeliščni čaj žajbelj, 50 g
- osvežujoč okus po limoni
- rahlo grenke note
- iz poletne letine
-
TEEKANNE Bio harmonija - žajbelj, evkaliptus in timijan, 20 dvoprekatnih vrečk (40 g)
- s komarčkom in ingverjem
- vsebuje sladki koren
- sveže, pikantno in rahlo sladko
-
KOTÁNYI Žajbelj narezan, 7 g
- oster, grenak okus
- za teletino in piščančja jetra
- za jedi mediteranske kuhinje
-
Sonnentor Bio zeliščni čaj - timijan, bezeg in žajbelj, 18 Čajnih vrečk (23,40 g)
- eterično, zelnato in cvetlično
- v dvoprekatni vrečki
- čas kuhanja: 5-10 minut
-
Cosmoveda Narezan žajbelj BIO, 30 g
- zelo priljubljen v Italiji
- vsestranski
- surovi prehrambeni izdelek
-
Bonbonmeister Kaiser Gozdni medeni žajbelj, 90 g
- blage note žajblja
- tekoče polnilo v jedru
- pravi gozdni med
-
Sonnentor Kutz Kutz-čaj, Vrečka za čaj (27 g)
- aromatično-sveža aroma
- hladilen zaključek okusa
- sladka nota
-
Willi Dungl Bio pomirjujoč čaj za grlo, 40 g
- Prijetna sladkoba
- Narejeno z najboljšim žajbljem in ingverjem
- Zeliščni čaj v ekološki kakovosti
-
Willi Dungl BIO bonboni "Za grlo", 65 g
- nadev iz sladkega gozdnega medu
- intenzivne zeliščne arome
- z izvlečkom žajblja in bezga