Žajbelj
Salvia officinalis
Navodila za uporabo:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Žajbelj je klasična začimba italijanske kuhinje. Tradicionalne jedi so tortelini z žajbljevim maslom, saltimbocca ali mleto meso ter perutnina. Odličen je tudi za zelenjavne jedi s paradižnikom in krompirjem.
Pojavljanje:
Originalno prihaja žajbelj iz Sredozemlja, danes pa ga gojijo predvsem v Aziji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Žajbelj
-
KOTÁNYI Žajbelj narezan, 7 g
- oster, grenak okus
- za teletino in piščančja jetra
- za jedi mediteranske kuhinje
-
Demmers Teehaus Bio zeliščni čaj žajbelj, 50 g
- osvežujoč okus po limoni
- rahlo grenke note
- iz poletne letine
-
TEEKANNE Bio čaj "Zeliščni vrt", vrtni žajbelj, 20 dvoprekatnih vrečk (30 g)
- dišeče in pikantno
- cenjen že dolgo časa
-
Cosmoveda Narezan žajbelj BIO, 30 g
- zelo priljubljen v Italiji
- vsestranski
- surovi prehrambeni izdelek
-
TEEKANNE Bio harmonija - žajbelj, evkaliptus in timijan, 20 dvoprekatnih vrečk (40 g)
- s komarčkom in ingverjem
- vsebuje sladki koren
- sveže, pikantno in rahlo sladko
-
Sonnentor Bio zeliščni čaj - timijan, bezeg in žajbelj, 18 Čajnih vrečk (23,40 g)
- eterično, zelnato in cvetlično
- v dvoprekatni vrečki
- čas kuhanja: 5-10 minut
-
Bonbonmeister Kaiser Gozdni medeni žajbelj, 90 g
- blage note žajblja
- tekoče polnilo v jedru
- pravi gozdni med
-
tea exclusive Ekološka alpska zelišča zimska lipa, 30 g
- Pikantna aroma s sladkimi odtenki
- Iz ekološke pridelave in samonikle žetve
- Iz naravnega parka Almenland/Avstrija
-
Ölmühle Solling Aromatično olje Naturland s timijanom in žajbljem, 100 ml
- sveže hladno stiskano
- s toplo-aromatično noto zelišč
- optimalno za mediteranske jedi