Torta Velikonočni zajček

Torta Velikonočni zajček

V otroštvu smo se bolj kot pirhov veselili mamine velikonočne torte. Pred vami je recept za to ljubko velikonočno poslastico z okusom vanilije.

Velikonočni zajček z vanilijo

Potrebujemo:

  • dva okrogla pekača (premer: približno 20 cm)
  • veliko kuhinjsko desko

Sestavine:

  • ¾ skodelice kokosovega olja (nekaj manj kot ⅔ 250 ml lončka)
  • 1 ¾ skodelice sladkorja
  • 2 žlici ekstrakta vanilije
  • 1 paket vanilijevega sladkorja
  • 1 ¾ skodelice jogurta z okusom vanilije
  • 6 jajc (sobna temperatura)

  • 3 ¼ skodelice univerzalne moke
  • 2 ½ žličke pecilnega praška
  • 1 žlička soli

Dekoracija:

  • vanilijeva glazura (lahko uporabite tudi kokosovo, mandljevo ali masleno kremo)
  • kokosovi kosmiči
  • živilska barva
  • mrvize, Smarties bombončki, itd.
  • marcipan za smrček

Pečico segrejte na 175 stopinj.

Kokosovo olje s pomočjo lesene žlice položite v skledo, počakajte, da se zmehča in premešajte. Priporočamo kokosovo olje Ölmühle Solling saj je zaradi svojega odličnega okusa idealno za peko. Kot vidite, je olje zelo mehke tekstre in bogato kremasto.

Nato dodamo sladkor, vanilijev sladkor, vanilijev ekstrakt in vse dobro premešamo. Zdaj dodamo po eno jajce naenkrat in vsakič dobro premešano. Nato dodamo jogurt.

Suhe sestavine dodamo v drugo skledo in dobro premešano. Nato jih dodamo mokri mešanici. Lahko uporabimo multipraktik, kjer suhe sestavine dodajamo počasi. Testo mešajmo 2-3 minute, dokler ni popolnoma gladko.

Medtem tortni model obložimo s peki papirjem, stranice pekača namažite z maslom in posujte z moko.

Najhitrejši način, za pripravo peki papirja je, da kos papirja ga prislonite na stranice modela. S pomočjo nohtov oblikujte linijo okoli roba. Ko papir dvignete, bi se morala linija še vedno videti. Izrežite krog in ga položite na dno.

Za obraz torte, polovico testa vlijemo v pekač.Testo pečemo v ogreti pečici približno 30 minut. Ko je testo pečeno, ga odstranite in pustite, da se ohladi.

Končno je na vrsti okraševanje. Najprej izdelajte zajčkovo glavo. S prvim krogom oblikujte glavo. Iz drugega pa izrežite ušesa in metuljčka.

Okrasite zajčka po vaših željah. Prelijte ga z vanilijevo glazuro in okrasite z mrvicami, bombončki in kokosovimi kosmiči.