Cimet
Cinnamomum verum
Navodila za uporabo:
Uporablja se posušeno, notranje lubje, rezano ali zdrobljeno na koščke. Cimet je zelo vsestranski. V našem prostoru se uporablja za sladice, za božično hrano in tople napitke. V orientalski kuhinji pa za začinjena mesnih in ribjih jedi in karija. Cimetovo olje se doda tudi koli podobnim pijačam in limonadam.
Izvor:
Cimet je doma na Šri Lanki. Danes pa prihaja tudi iz jugozahodne Indije, Sejšelov in Madagaskarja.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Cimet
-
Ölmühle Solling Bio Ceylon cimet, 180 g
- Odličen je z riževim pudingom, pecivom ali musliji
- Iz nadzorovanega ekološkega gojenja
- Fino zmleto
-
Ankerkraut Cimet mleti, 75 g
- zelo vsestranska začimba
- spominja na božič
- idealen za recepte iz Daljnega vzhoda
-
HOYER Bio zimski med "Oreh in cimet", 250 g
- z mletimi lešniki
- posebna zimska kreacija
- za oplemenitenje in kot namaz
-
Mogli Bio "Quetschie" vrečka, jabolko in cimet, 120 g
- od 1. leta starosti dalje
- jabolko, banana in cimet
- brez dodanega sladkorja, glutena in laktoze
-
Alnatura Bio cejlonski cimet, 50 g
- za sladice
- fino mlet
- 100% bio