Cimet
Cinnamomum verum
Navodila za uporabo:
Uporablja se posušeno, notranje lubje, rezano ali zdrobljeno na koščke. Cimet je zelo vsestranski. V našem prostoru se uporablja za sladice, za božično hrano in tople napitke. V orientalski kuhinji pa za začinjena mesnih in ribjih jedi in karija. Cimetovo olje se doda tudi koli podobnim pijačam in limonadam.
Izvor:
Cimet je doma na Šri Lanki. Danes pa prihaja tudi iz jugozahodne Indije, Sejšelov in Madagaskarja.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Cimet
-
Regional Co. Cimet, 35 g
- sladka, zemeljska aroma
- za slane in sladke recepte
- odličen okus
-
KOTÁNYI Mleti cimet, 100 g
- oplemeniti sladke in slane jedi
- topel, pikanten okus
- simbol bogastva
-
KOTÁNYI Cimet, cel, 260 g
- nezgrešljiv vonj
- sladko-pekoče
- pikantno-toplo
-
KOTÁNYI Cel cimet, 225 ml
- idealno za oplemenitenje kuhanega vina
- odlično za začinjanje mesnih jedi
- sladko in pikantno
-
KOTÁNYI Mleti cimet, 312 g
- popoln za hladno sezono
- sladko-pekoč
- pikantno-toplo
-
Ankerkraut Cimet mleti, 75 g
- zelo vsestranska začimba
- spominja na božič
- idealen za recepte iz Daljnega vzhoda
-
-
KOTÁNYI Celi cimet, 12 g
- neverjetno aromatičen
- pikantno-sladkega okusa
-
Alnatura Bio cejlonski cimet, 50 g
- za sladice
- fino mlet
- 100% bio