Kajenski poper
Capsicum frutescens
Uporaba:
Sadež se uporablja s semeni, posušen in zmlet. Kajenski poper, ali hudičev poper je pomemben sestavni del kreolske in južnoameriške kuhinje, pa tudi v indijski in azijski kuhinji se tradicionalno uporablja v nekaterih jedeh. Kajenski poper začinja ribe, morske sadeže, enolončnice in juhe.
Nahajališče:
Kajenski poper je pridobljen iz plodov ptičjeočjega čilija. Rastlina izvira iz Južne in Srednje Amerike. Danes jo najdemo v vseh tropskih delih sveta.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Kajenski poper
-
-
Ankerkraut Mlet kajenski poper, 60 g
- izredno pekoča paprila
- 100% mlet kajenski čili
- vsestransko uporaben
-
Regional Co. Začimbna sol Chimichurri, v mlinčku, 65 g
- 75 % morske soli
- s timijanom, peteršiljem in še marsičem
- idealno za mesne jedi
-
Regional Co. Začimbna sol Ras El Hanout, 65 g
- z ingverjem, kurkumo in še marsičem
- odlično za kuskus in tabouleh
- čudovit okus
-
KOTÁNYI Chili con carne začimbna mešanica, 25 g
- za govedino in svinjino
- sadna ostrina
- aromatična mešanica
-
KOTÁNYI Curry Madras, 45 g
- harmonično ustvarjanje
- rahlo pikantno
- s kurkamo in ingverjem
-
Zwergenwiese Bio paradižnikova omaka Arrabbiata, 340 ml
- s feferoni
- ostro začinjeno
- tudi kot osnova za pico
-
KOTÁNYI Začimbna sol za BBQ, 620 g
- značilen ognjeno-pekoč okus
- popolno za žar ali ponev
- s papriko in kumino
-
Zwergenwiese Bio LupiLove Paprika-poper, 135 g
- Hrustljava sladka semena volčjega boba
- Z zelenim poprom
- Začinjeno & pikantno