Kari listi
Murraya koenigii
Uporaba:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni, celi ali zdrobljene. Predvsem v južnoindijski kuhinji se kari listi uporabljajo izredno pogosto.
Nahajališče:
Majhno kari drevo navadno raste divje na 1500m nadmorske višine. Murraya koenigii ali Bergera koenigii je doma v tropskih in subtropskih delih Azije. Danes se ga goji na Šrilanki, Nepalu, Mjanmaru, Tajskem in Kitajskem.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Kari listi
-
Cosmoveda BIO kari listi - grobi, 12 g (10 g)
- pomembno zelišče
- odlično se poda z Dal jedi
- grobi listi
-
Herbaria Tropski kari Calypso, 85 g
- Eksotično in sadno
- Stopnja pikantnosti 3-4 od 10
- Odlično se poda s kokosovim mlekom
-
Classic Ayurveda Koriander, meta kari bio, 80 g
- aromatično-sveže
- sveža aroma mete
- odlično harmonira s kokosovim mlekom
-
Stay Spiced! Lemon Curry - limonin kari, 70 g
- Sadno in začinjeno
- Z limoninim sadjem v prahu
- Idealno za perutnino in ribe
-
Cosmoveda BIO Sambar Masala, 80 g
- za okusen sambar
-
Herbaria Good Old Mild Curry, 80 g
- Za mesne jedi & klobase
- Pikantnost 3 od 10
- S kajenskim poprom in curryjevimi listi
-
Sonnentor Sladki Curry mlet, Pakiranje, 50 g
- blag aromatični okus
- za okusne Curry jedi
- tradicionalna mešanica
-
Spicebar Bio Mango Curry, 70 g
- posebej aromatično
- brez dodane soli ali sladkorja
- idealno za zelenjavo, ribe in meso
-
Ehrenwort BIO Bangkok Red Thai Curry, 35 g
- Pikantno in rahlo pekoče
- Tipični tajski okusi
- Hitro in enostavno