Koriander
Coriandrum sativum
Uporaba:
Semena se uporabljajo sušena, celostna ali mleta, listi in korenina (vendar samo na Tajskem) se uporabljajo sveži. Koriander je zelo vsestranska začimba. V Nemčiji se uporablja za aromatiziranje piškotov in medenjakov. V tajski, indijski in mehiški kuhinji je primeren za veliko število jedi. Prav tako čudovito začinja ribe, perutnino in mesne jedi ter predstavlja ključno sestavino v likerjih in vermutu. Koriander je tudi pomembna sestavina začimbne mešanice Garam Masala.
Nahajališče:
Koriander je doma v južni Evropi in na Bližnjem vzhodu. Danes ga pridelujejo v celotnem Sredozemlju, Balkanu, Rusiji, Indiji in v Ameriki.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Koriander
-
Sonnentor Koriander, Cel (35 g)
- idealno za tajski kari
- pikantno aroma z vonjem lesa
- vsestransko uporabna
-
KOTÁNYI Koriander mleti, 30 g
- pikantna aroma
- ostro, sladek okus
- za orientalski pridih
-
Tempehmanufaktur Tempeh česen-koriander, bio, 200 g
- iz fermentirane soje
- s pridihom česna
- za pripravo v ponvi
-
Sonnentor Koriander, 15 g
- sladko začinjena aroma
- idealna za tajski kari in gvakamole
- intenzivni okus
-
KOTÁNYI Koriander celi, 28 g
- pikanten okus
- za indijske jedi
- spominja na okus pomaranče in cimeta
-
KOTÁNYI Koriander, cel, 250 g
- sladek in pikanten okus
- popoln za pekovske izdelke
- pikantna sestavina
-
Österreichische Bergkräuter Koriander, Cel (40 g)
- oster okus
- grenka aroma
- vsestransko uporaben
-
ConFusion Bio Koriander mlet, 40 g
- Sveže in krepko
- Za številne različne mešanice začimb