Koromač
Foeniculum vulgare
Uporaba:
Semena se uporabljajo cela ali mleta. V naših zemljepisni širini se koromač, imenovan tudi začimba koromač in divji koromač uporablja za peko kruha in za čaj. Semena koromača, so pomemben sestavni del mešanice začimb kitajskih pet in se uporabljajo za kitajske zelenjavne in mesne jedi.
Nahajališče:
Koromač je sredozemska kulturna rastlina, ki najbolje uspeva na zmerno suhih in toplih področjih.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Koromač
-
Classic Ayurveda Koromač - cel bio, 40 g
- sladko-grenak
- rahlo pikanten okus
- začimba proti napihnjenosti
-
Classic Ayurveda Koromač - mlet bio, 50 g
- sladko-grenak
- rahlo pikanten okus
- začimba proti napihnjenosti
-
Holle Bio-Happy Sticks Korenček-Koromač, 100 g
- rahlo soljeno
- izdelano iz Demeter moke
- prijeten okus zelenjave in žit
-
Bavicchi Bio kalčki "koromač", 13 g
- Zadržan okus
- Za ribje in mesne jedi
- Čas kalitve: približno 10 dni
-
KOTÁNYI Začimba za kruh, mleta, 160 g
- mešanica koromača, koriandra in kumine
- vsakemu kruhu daje značilno aromo
- popolno za kmečki kruh