Berghofer Mühle Mešanica za peko - rženi in pirin kruh s semeni, 660 g

Večzrnati kruh, ki ga spečete sami

€ 3,90 € 4,59 -15%

(€ 5,91 / kg, vklj. 9,5% DDV - izklj. stroški dostave)

Vsebina: 660 g

Na zalogi sta samo še 2 kosa

Dostava do sreda, 27. november, v kolikor naročite do dne ponedeljek do 00:00 ure .

Slovenija: standardna dostava brezplačna za pošiljke nad € 49,90
Več informacij o odpremi in dostavi

Lastnosti in prednosti

  • aromatičen in svež
  • najboljša ržena in polnozrnata moka
  • enostavna priprava in peka v pečici

Št. izd.: BHM-47, Vsebina: 660 g, EAN: 9120036991859

Opis

Hrustljav in svež iz pečice – tako imamo radi svoj kruh. Z mešanico za peko znamke Berghofer Mühle lahko pripravite domač večzrnati kruh brez čarovnije pekarne. Najboljša ržena in polnozrnata moka dajeta kruhu močne arome.

Potrebujete naslednje sveže sestavine:
9 g suhega kvasa ali ½ kocke svežega kvasa, cca 430 g mlačne vode,
1 žlica sončničnega olja

Priprava:

  • V skledi za testo zmešajte približno 430 g mlačne vode s kvasom.
  • Dodajte mešanico za peko in na kratko premešajte.
  • Gnetite 7 do 10 minut
  • Testo položite na pomokano delovno površino, pokrijte in pustite počivati na sobni temperaturi približno 45 minut.
  • Po končanem počitku testo oblikujte v okroglo ali ovalno obliko in ga položite v pomokano košaro za vzhajanje.
  • Nato testo pokrijte in pustite, da ponovno vzhaja približno 30 minut.
  • Dobro segrejte pečico (npr. z vročim zrakom na 230 °C).
  • Po končanem vzhajanju testo preložite na vroč pekač ali vroč kamen za pico/kruh in ga postavite v pečico.
  • Takoj po tem, ko testo položite v pečico, z razpršilnikom večkrat popršite dno pečice, da ustvarite dobro količino pare.
  • Približno 10 minut pecite pri 230 °C, nato pa pri 180 °C/185 °C približno 40-45 minut.
  • Ko kruh spečete, mora biti ob udarcu po spodnji strani "votel" zvok.
  • Pustite, da se ohladi na rešetki, in uživajte.

Mešanica za peko zadostuje za približno 1 kg svežega kruha.

Znamka: Berghofer Mühle
Izvor: Avstrija
Informacije o shranjevanju: Hraniti na hladnem, suhem in temnem prostoru.
Značilnosti: brez umetnih arom, brez umetnih barvil
Izvor surovine: Avstrija
Sestavine
  • ržena moka
  • Pirina moka
  • Rženi obrok
  • rženi drož
    • ržena moka
    • voda
    • starter kulture
  • 2 % sončnična semena
  • 2 % Lanena semena
  • 2 % Sezam
  • Sol
  • Moka ječmenovega slada
  • Začimbe
    • Koriander
    • Kumina
    • navadni komarček
    • Janež
  • mlečna kislina [1]
  • pražena ržena sladna moka
  1. acidifikatorji
Hranilna vrednost
Hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1449 / 346 kj / kcal
Maščobe4 g
  od tega nasičene maščobne kisline0,4 g
Ogljikovi hidrati59,1 g
  od tega Sladkor1 g
beljakovine11 g
Vlaknine8,6 g
Sol1,8 g

Mnenje naših strank

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Berghofer Mühle Mešanica za peko - rženi in pirin kruh s semeni

Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "Mešanica za peko - rženi in pirin kruh s semeni" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder