Berghofer Mühle Mešanica za peko - rženi in pirin kruh s semeni, 660 g

Večzrnati kruh, ki ga spečete sami

€ 4,94 € 5,49 -10%

(€ 7,48 / kg, vklj. 9,5% DDV - izklj. stroški dostave)

Vsebina: 660 g

Na zalogi so samo še 4 kosi

Dostava do četrtek, 03. april, v kolikor naročite do dne torek do 00:00 ure .

Slovenija: standardna dostava brezplačna za pošiljke nad € 52,90
Več informacij o odpremi in dostavi

Lastnosti in prednosti

  • aromatičen in svež
  • najboljša ržena in polnozrnata moka
  • enostavna priprava in peka v pečici

Št. izd.: BHM-47, Vsebina: 660 g, EAN: 9120036991859

Pogosto naročeno skupaj z Berghofer Mühle Mešanica za peko Heimatliebe - rženi kruh, 660 g

Mešanica za peko - rženi in pirin kruh s semeni - 660 g Mešanica za peko Heimatliebe - rženi kruh, 660 g
Berghofer Mühle Mešanica za peko - rženi in pirin kruh s semeni - 660 g € 4,94 (€ 7,48 / kg)
Berghofer Mühle Mešanica za peko Heimatliebe - rženi kruh, 660 g € 4,94 (€ 7,48 / kg)
Skupna cena: € 9,88
Opis

Hrustljav in svež iz pečice – tako imamo radi svoj kruh. Z mešanico za peko znamke Berghofer Mühle lahko pripravite domač večzrnati kruh brez čarovnije pekarne. Najboljša ržena in polnozrnata moka dajeta kruhu močne arome.

Potrebujete naslednje sveže sestavine:
9 g suhega kvasa ali ½ kocke svežega kvasa, cca 430 g mlačne vode,
1 žlica sončničnega olja

Priprava:

  • V skledi za testo zmešajte približno 430 g mlačne vode s kvasom.
  • Dodajte mešanico za peko in na kratko premešajte.
  • Gnetite 7 do 10 minut
  • Testo položite na pomokano delovno površino, pokrijte in pustite počivati na sobni temperaturi približno 45 minut.
  • Po končanem počitku testo oblikujte v okroglo ali ovalno obliko in ga položite v pomokano košaro za vzhajanje.
  • Nato testo pokrijte in pustite, da ponovno vzhaja približno 30 minut.
  • Dobro segrejte pečico (npr. z vročim zrakom na 230 °C).
  • Po končanem vzhajanju testo preložite na vroč pekač ali vroč kamen za pico/kruh in ga postavite v pečico.
  • Takoj po tem, ko testo položite v pečico, z razpršilnikom večkrat popršite dno pečice, da ustvarite dobro količino pare.
  • Približno 10 minut pecite pri 230 °C, nato pa pri 180 °C/185 °C približno 40-45 minut.
  • Ko kruh spečete, mora biti ob udarcu po spodnji strani "votel" zvok.
  • Pustite, da se ohladi na rešetki, in uživajte.

Mešanica za peko zadostuje za približno 1 kg svežega kruha.

Znamka: Berghofer Mühle
Izvor: Avstrija
Informacije o shranjevanju: Hraniti na hladnem, suhem in temnem prostoru.
Značilnosti: brez umetnih arom, brez umetnih barvil
Izvor surovine: Avstrija
Sestavine

ržena moka, Pirina moka, Rženi obrok, rženi drož (ržena moka, pitna voda, starter kulture), 2 % sončnična semena, 2 % Lanena semena, 2 % Sezam, sol, Moka ječmenovega slada, začimbe (Korijander, semena kumine, koromač, janeževa semena), mlečna kislina[1], pražena ržena sladna moka

  1. acidifikatorji
Hranilna vrednost
Hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1449 / 346 kj / kcal
Maščobe 4 g
  od tega nasičene maščobne kisline 0,4 g
Ogljikovi hidrati 59,1 g
  od tega sladkor 1 g
beljakovine 11 g
Vlaknine 8,6 g
Sol 1,8 g

Mnenje naših strank

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Berghofer Mühle Mešanica za peko - rženi in pirin kruh s semeni

Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "Mešanica za peko - rženi in pirin kruh s semeni" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder