Česen
Allium sativum
Uporaba:
Kot začimba in zdravilna rastlina: čebulica se uporablja sveža, celostna ali kot pasta, ter zmleta v posušeni obliki. Univerzalna začimba za slane jedi, prav tako nepogrešljiva v Sredozemski in azijski kuhinji. Česen odličen za ribe in meso, solatne prelive in omake.
Pojavljanje:
Izvor česna je zahodna Azija, danes pa ga gojijo že po vsem svetu. Največje države izvoznice so Kitajska, Indija, Južna Koreja, Rusija in ZDA, najboljši česen pa raste v zmernih in subtropskih krajih.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Česen
-
-
KOTÁNYI Granuliran česen, 545 g
- rahlo pekoč občutek na jeziku
- pikanten, intenziven okus
- pikanten okus in vonj
-
Sonnentor Česen granulat, 40 g
- nepogrešljiva začimba
- intenzivna in ostra aroma
- dobro se ujame praktično z vsem
-
KOTÁNYI Grill - Česen, 30 g
- posebej prefinjeno
- aromatični česen
- odlično za hrano pečeno na žaru ali ocvrto hrano
-
KOTÁNYI BIO česen zrnca, 72 g
- za rižote, jagnjetino in školjke
- oster in rahlo sladek okus
- idealno za azijsko kuhinjo
-
KOTÁNYI Česen v kosmičih, 48 g
- pekoč in sladek
- za azijsko kuhinjo
- izboljša okus školjk in ratatouille
-
Cosmoveda BIo česen, 100 g
- prodoren in oster vonj
- primeren za vse mesne in ribje jedi
- iz nadzorovane ekološke pridelave
-
-