Majaron
Origanum Majorana
Navodila za uporabo:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Majaron je klasično zelišče, ki je primerno za kislo zelje, fižol, krompirjeve juhe, jagnjetino in svinjsko meso, razne enolončnice in mesne pite. Majaron obogati tudi lahke jedi, kot so zelenjava, jedi s sirom in cmoki.
Pojavljanje:
Majaron je doma v vzhodnem Sredozemlju in ga danes gojijo predvsem v Španiji, Franciji in Nemčiji (zlasti v Thüringenu).
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Majaron
-
Herbaria Bio Majaron, 15 g
- nežno posušeno
- intenzivna pikantna aroma
- idealno za krompir in pečeno gos
-
KOTÁNYI Majaron, drobljen, 70 g
- polna aroma že pri kuhanju
- nežno posušeno
- rahlo grenko
-
KOTÁNYI BIO majaron narezani, 4 g
- sladek in rahlo grenak
- za divjačino in perutnino
- nežna pridelava
-
Cosmoveda Nariban majaron BIo, 60 g
- kot nalašč za težke jedi
- primeren tudi kot čaj
- surovi prehrambeni izdelek
-
Don PiccanToni Raclette začimbe "SEVERIN", 70 g
- za francoske steaka
- z belim poprom, majaronom, timijanom in rožmarinom
- brez glutamata