Origano
Origanum vulgare
Navodila za uporabo:
Listi se uporabljajo sveži in posušeni. Origano je klasična italijanska začimba par excellence! Začinja pa ne samo pice in testenine, temveč tudi zelenjavo, meso na žaru in mesne jedi.
Pojavljanje:
Origano je predvsem doma v Sredozemlju in je danes možno najti v skoraj vsakem zeliščnem vrtu.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Origano
-
KOTÁNYI BIO origano zdrobljeni, 9 g
- zeliščno, aromatičen
- skrbno pridelan
- za paradižnik, zelenjavo in jagnjetino
-
BioKing Grški origano, 30 g
- Intenzivna dišava in okus
- Uporabite kot začimbo ali čajno infuzijo
- Skrbna pridelava grških gorskih kmetov
-
Don PiccanToni Začimbe za pice in testenine "LUCA", 40 g
- z origanom, poprom, baziliko in česnom
- brez glutamata
- brez umetnih arom in dodatkov